måndag 2 mars 2015

Det var ju det här med ESC

Jag är bara tvungen att säga min åsikt om det vinnande bidraget i UMK, Pertti Kurikan Nimipäivät.

Bilden tagen från google

Först ska jag säga att jag inte sett på UMK sen det bytte namn till UMK och inte på några år före det heller men när jag hörde att någon vunnit med en Punk låt var jag snabb som blixten på youtube och lyssnade på låten x-antal gånger. Jag har själv lyssnat på Punk en del och tycker om musikstilen ganska mycket. Jag tyckte direkt att låten var bra och låttexten är ju hur rolig som helst!

Många bloggare har yttrat sin åsikt och många kommentarer finns på youtube. Det är väldigt delade åsikter. Vissa säger att många röstade för att de tycker synd om dem för att de har en funktionsnedsättning. Det tänkte jag också först men nu i efterhand när jag tittat omkring på youtube så förstår jag bättre.

Pertti Kurikan Nimipäivät har gjort koncerter och många tycker om dem i Finland men också utomlands. Dessutom om du tycker synd om någon som är bra på det de gör och trivs med att stå på scen, då tycker jag synd om dig! Det märks hur de i bandet njuter när de får vråla ut sin ilska och sina bekymmer åt tusentals tittare. De är faktiskt musikaliskt duktiga! De är ett härligt band och jag tycker att dom förtjänade att vinna! Jag är så glad att Finland skickar iväg ett band som går i någon annan musikalisk genre än pop, hårdrock eller heavy metal.

Människor utanför Finland fattar att vi gjort ett bra beslut så jag hoppas att Finländarna själva också kan se detta. Även om alla inte gillar punk så finns det många i vårt avlånga land som sådär lite i smyg lyssnar på punk. Den man minst anar kan lyssna på punk och punken är inte död än.

Jag tänker absolut bänka mig framför Eurovisionen i maj vilket jag inte gjort på länge, allt tack vare dessa killar som bidrar med något annat, uppfriskande! Jag är stolt över vårt land idag!

Jag tycker ni ska ta en titt på detta klipp nedan, helt lysande! Det finns också en film av dem med samma titel. Om ni vill titta på den klicka HÄR.


Sen vill jag också ta fram min åsikt om de andra bidragen från UMK i år. Jag har läst många kommentarer att alla bidrag är dåliga blaah blaah. Jag lyssnade på några andra bidrag och det fanns riktigt många bidrag som var superbra! Jag vet inte vad folk har för musiksmak nuförtiden men jag som lyssnar lite till allt hittade bara 1 endaste låt som jag inte tyckte om från årets alla bidrag. Inte dåligt alls tycker jag. Äh, skitsamma det bästa bandet vann ju redan iallafall!

För att dra en slutsats: Bra val av Finland! Hoppas grabbarna tar ut allt i maj och främst av allt hoppas jag att de har roligt så får vi helt enkelt se hur det går!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor? Åsikter? Kommentera!