torsdag 26 december 2013

Vem är jag?

Det finns mycket saker jag trodde att jag visste om mig själv som jag egentligen inte hade en aning om. Jag har egentligen ingen aning om vem jag är. Det skrämmer skiten ur mig. Jag önskar att någon skulle berätta för mig vem hon Jessica är. Hurudan är hon? Hur beter hon sig? Jag har ingen aning om hurudan jag är, hur jag beter mig, vad jag säger eller vad jag gör.

Hur formas vi till de vi är? Hur blir jag jag? Blir jag jag för att jag bestämmer mig för att så vill jag bete mig och så vill jag vara? Eller blir jag jag för att någon säger åt mig hurudan jag är? Eller blir jag jag för att jag varit med om de saker jag varit med om? Blir jag jag för att någon förutbestämt att det är såhär mitt jag ska vara? Jag tror inte det finns allmänna svar på de frågorna, jag tror att varje individ själv vet vilket det rätta svaret är. Kanske är det lite plock från olika håll?

Kanske borde vi alla tänka på vem vi vill vara? För sanningen är den att lite kan vi faktiskt styra över våra jag. Jag vill vara snäll, jag vill inte såra någon. Jag vill finnas till hands för de som behöver mig. Jag önskar jag skulle kunna leva upp till det jag som jag vill vara men jag har misslyckats ganska stort men jag tänker inte ge upp. En dag tänker jag vara det jag som jag vill vara. Jag tänker jobba mig uppåt för att bli en bättre människa. Det viktiga att komma ihåg oavsett är ändå att ditt jag ska alltid vara ditt jag, ingen annans. Försök inte vara någon som du inte kan vara. Svaret finns in i dig.

Allt handlar om att känna sig hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor? Åsikter? Kommentera!